Heeft je project
een ruimte nodig?

Werkruimtes, ateliers, winkels, kantoren en coworking
Onze deuren staan open voor start-ups!

Contacteer ons

Les Ateliers des Tanneurs

Bedrijvencentrum

We openen de deuren van ons bedrijvencentrum voor start-ups en we begeleiden jonge Brusselse ondernemingen in een dynamische en multidisciplinaire omgeving.
5000 m² van het complex is voorbehouden voor economische activiteiten die een locatie met karakter, een stimulerende omgeving, diensten en advies zoeken.
De Ateliers des Tanneurs beschikken over productieruimtes (ateliers) met verschillende afmetingen, privékantoren, co-working, commerciële ruimtes en vergaderzalen tegen aantrekkelijke prijzen. Tegenwoordig zijn er zo’n zestig ondernemingen in ons bedrijvencentrum gehuisvest.

Onze ruimtes

Startende ondernemers

Les Ateliers des Tanneurs verwelkomen het liefst opstartende bedrijven die milieuverantwoorde waarden een centrale plek in hun project geven.
Meer dan vijftig ondernemers kozen voor een werkplek in de Ateliers des Tanneurs. Het is meer dan gewoon een locatie want je kan er ook gebruiken maken van een waaier aan diensten die je helpen om je activiteit te ontwikkelen, maar ook van professionele events om te netwerken!

Bundel je krachten

5000 m²
economische
activiteiten

Belangrijke cijfers

Een gebouw met karakter

Een volledig gerenoveerd, karaktervol en uitgebreid complex
Het Wijnpaleis en de warenhuizen Merchie-Pède vormen een opmerkelijk architecturaal geheel. Samen getuigen ze van de bloeiende economische activiteit aan het begin van de vorige eeuw. Vroeger werden ze gebruikt voor de verkoop van wijn en textiel. Daarom zijn deze gebouwen het symbool geworden voor de handelsactiviteit van de wijk die in die tijd erg welvarend was. Het Brusselse OCMW kocht dit complex op omdat het volledig past binnen de filosofie voor het behoud van het patrimonium en stadsrenovatie.

De site

In het hart van de Marollenwijk

Een dynamische en verantwoordelijke speler in het hart van de stad
Het bedrijvencentrum Ateliers des Tanneurs is in het hart van de Marollenwijk het resultaat van een globaal socio-economisch ontwikkelingsbeleid van de wijk. Een initiatief van het Brusselse OCMW, de eigenaar van het gebouw. Het centrum moet dankzij de economische activiteiten en de creatie van banen voor een positieve invloed op de hele wijk zorgen. Vandaag zijn er bijna 300 mensen actief. Zo vervult een OCMW voor het eerst zijn sociale functie aan de hand van een economisch project.

Locatie