Heeft je project
een ruimte nodig?

Werkruimtes, ateliers, winkels, kantoren en coworking
Onze deuren staan open voor start-ups!

 

Contacteer ons

Gehuisveste ondernemingen

{{ item.title }}
{{ item.subtitle }}
Naar de website
Geen resultaten gevonden

SAMENWERKINGEN
TUSSEN ONDERNEMINGEN

Ervaringen uitwisselen en delen: de drijfkracht achter nieuwe rijkdommen, samenwerkingen en innovaties!
De rijkdom van een netwerk ligt in de verscheidenheid van zijn leden, het profiel van de ondernemers, de activiteitensectoren, de omvang van de ondernemingen, klassieke ondernemingen of ondernemingen in de sociale economie.
De ondernemingen die in ons bedrijvencentrum gevestigd zijn, oefenen hun activiteiten uit in de meest uiteenlopende domeinen.

Sociale economie
& tewerkstelling

Alle ondernemingen uit ons bedrijvencentrum creëren werkgelegenheid en zijn zo de drijvende kracht achter de economische ontwikkeling.
Wat al deze start-ups gemeen hebben, is de wil om mee te werken aan een bepaalde economische dynamiek door werkgelegenheid te creëren en/of door bij te dragen tot de opleiding of de sociale herintegratie van laaggeschoolden. Maar ze werken ook stuk voor stuk mee aan de ontwikkeling van verantwoordelijke projecten in de sociale of circulaire economie.

Succesverhaal

Secret gourmand
2013

Zoete & hartige taarten

“Secret Gourmand is ontstaan door een samenloop van omstandigheden. Het begon allemaal toen Philippe, mijn collega in dit avontuur en sinds lange tijd een volleerd banketbakker bij Marcolini, door een ongeval verlamd raakte in zijn rechterarm. Hij moest zich omscholen en begon na te denken over de oprichting van een eigen zaak. In zijn hoofd ontstond een mooi project: een structuur gespecialiseerd in de verkoop van zoete en hartige taarten aan restaurants, groepen, …

Ik ontmoette hem toen zijn ideeën vorm begonnen te krijgen en met mijn ervaring als financieel verantwoordelijke, waren we een perfecte match voor de lancering van een dergelijk project.

Drie maanden later vestigden we ons in de Ateliers des Tanneurs aan de kant van de Spiegelstraat, zichtbaar voor klanten. Het duurde een tijdje voordat de zaken op gang kwamen, maar dankzij het financiële duwtje in de rug van de GIMB en een huis-aan-huisverkoop moesten we niet lang wachten tot alles op wieltjes liep.

We begonnen te groeien en konden personeel aannemen. Omdat we te weinig plaats hadden tussen al die meelzakken moesten we de Ateliers des Tanneurs achter ons laten.

Maar ons verhaal gaat verder: op de Waterloosesteenweg zijn we begonnen met de directe verkoop aan particulieren. Onze nieuwe winkel aan het Kasteleinsplein heeft net zijn deuren geopend!”

Reconfort +
2016

Eco-renovatie

“Ik ben afkomstig uit de ex-USSR. Ik had eerder al getest of ondernemen in mijn bloed zit door in een import-export bedrijf te stappen. Dat ging goed, maar die periode hoort nu tot een ander leven. In 2001 ben ik naar België gekomen waar ik een baan vond in een bouwbedrijf. Niet veel later besloot ik om toch een eigen onderneming op te starten. Ik stond erop dat het een coöperatie met een groen en ecologisch aspect zou worden die de werknemers nauw betrekt bij de beslissingen van het bedrijf.

Dankzij de steun van Brusoc en de beurs van de Alliantie Werkgelegenheid-Leefmilieu kon ik personeel aannemen en de nodige investeringen doen om de eerste renovatieprojecten te starten.

Réconfort+ is erin geslaagd om een goede reputatie te verwerven, zowel op de grote als op de kleine werven. Onze coöperatie telt 18 werknemers die betrokken zijn bij het bedrijfsleven en de beslissingen die worden genomen.

We hebben ons in de Ateliers des Tanneurs gevestigd omdat het fijner is om tussen de mensen te zijn en om iemand om advies te kunnen vragen wanneer je dat nodig hebt. Toen we hier aankwamen, heeft de Ateliers des Tanneurs ons zelfs een eerste werf toevertrouwd. Bedankt daarvoor!”